Konyhai vizesblokk dugulása

A konyhai vizesblokkok dugulás és vizesblokkok tisztítása általában a mosogató mint olyan szokott eldugni a leggyakrabban.

Ez mind azért alakulhat ki mivel itt is a hab, habkő lerakódás illetve zsíros anyagok valamint olyan zöldségek amik puffadnak. Ilyen például a borsó, a bab, a rizs stb.

konyhai dugulás

Ezeknek az eltávolítását szintén géppel végezzük spirállal.

Illetve ha megfelelő az átmérője a csőnek mobilba megtudunk bevetni ami belső cső mosó a konyhai vizesblokkoknál. A legnagyobb szennyeződéseket illetve a legtöbb dugulás mégsem ezek okozzák, hanem mosogatógép.

Egy mosogatógép egy mosogatás során elhasznál 15 liter vizet és termel 80 kg habot.

Ami felszárad a cső felső falára illetve a csőben megszárad.

És ebből okoz dugulást ezzel szemben egy kézi mosogatás során nem 80 liter vizet használunk el de csak 15 kiló habot termel, ezért a kézi mosogatás még mindig ajánlottabb mint a gépi.

Mosogató gép a mosogatás mint olyan szükséges és kell a mosogatónak a lefolyójának tisztaságának megőrzését úgy tudjuk elősegíteni ha mosogatótálcát de dugaszoló lyuk vizet engedünk bele.

Eközben forralunk 20- 30 liter forró vizet majd mikor kihúzzuk a dugót és elkezdett folyni a víz ezt a 20 30 liter forró vizet hirtelen utána öntjük hogy nagy mennyiségben minél több forró víz kerüljön a cső hálózatban mivelhogy a víz oszlopnak súlya van a vízoszlop nyomás tudja a csöveket tisztítani ez sem tökéletes megoldás. Igen hasznos a csövek át folyók tisztítás állnál illetve az élettartamuk megnövelésére.

Kapcsolat

Weboldal: Zita Hoffmann

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük